Online business

Online vállalkozás indítás. Mi kellhet hozzá?

Egy online vállalkozás indításához elengedhetetlen egy tárhely szolgáltatás, ahol saját oldaladat futtathatod. Ma a social médiák világában is megkerülhetetlen, hogy legyen saját weboldalad és/vagy legalább egy blogod, ami minden közösségi platformtól független. 

Emlékszel még az iwiw-re? 2005-2010 között a leglátogatottabb weboldal volt a magyarok körében. 2012 januárjában 4,7 millió felhasználója volt.

És ma hol vannak? Jött a Facebook, de egyre inkább átveszi a helyét az Instagram, illetve a fiatalabbak között a TikTok. Újabb és újabb közösségi oldalak jelennek meg, üstökésként robbannak be, majd vesztenek népszerűségükből. 

Nem azt mondjuk, hogy ne legyél fent a jelentősebb közösségi portálokon, de jó ha van egy saját weboldalad és/vagy blogod, ami az állandóságot képviseli. 

Szerethetsz ingyenesen is domaineket, de a legjobb ha van egy saját, általad regisztrált és fentartott weboldalad. 

De azt is megteheted, hogy a jelentősebb blogszolgáltatóknál, vagy az erre alkalmas platformokon fentartasz egy blogoldalt.

Ha van saját weboldald és/vagy blogod, hasznos eszköz ha a követőidet bármikor el tudod érni. Ehhez többféle hírlevélküldő és kampánykezelő eszköz ismert.

Ma már számtalan azonnal indítható webshop motor közül választhatsz, ha online termékértékesítéssel akarsz foglalkozni.

Ezek beépített online szerkesztőkkel rendelkeznek és jellemzően modulárisan bővíthetők.

Nem kell bonyolult és drága weboldalakban gondolkodni, ha csak valamilyen digitális terméket vagy termékeket akarsz online értékesíteni.

Ehhez legtöbbször elegendő egy landingoldal építő. Ilyeneket már egyszerű és olcsó előfizetéses konstrukciókban is lehet találni. Számtalan beépített sablonnal és extrákkal (upsale, cross-sale, bumps, kupons ajánlatok)

Ha szakértője vagy egy területnek, könnyen pénzé teheted a tudásodat és online vásárlókat, előfizetőket szerzhetsz ha valamilyen kurzus építő szolgáltatást használsz.

Rendkivül hatékonyak, és népszerűek az online webináriumokon keresztüli értékesítési megoldások.

Ez használatával jellemzően drágább online szolgáltatásokat, képzéseket lehet értékesíteni a webináriumok résztvevőinek. 

Ha van egy jó webinárium építő rendszered, akkor a technikai feltételekkel nem kell foglalkoznod és többféle marketing támogatást is kaphatsz.

A termék, vagy szolgáltatás értékesítés alapja, hogy látogatókat terelj az értékesítési oldaladra, vagy egy leadmagnet “csali” oldalra.

Ma már több olyan online sales funnel építő szolgáltatás is elérhető a neten, amellyel percek alatt kialakíthatod saját értékesítési csatornáidat. Sablonok tucatjaiből válogathatsz, amelyből kiindulva, a szövegek és képek cseréjével pillanatok alatt, vállalkozásod igényeihez igazodva,  testre szabhatod azokat.

Többféle “dobozos” és online megoldás is elérhető, amelyek abban segítenek, hogy affiliate partnereket toborozz saját termékeid és szolgáltatásaifd népszerűsítésére, értékesítésére. 

Az affiliate partnereidnek egyedi azonosítóval ellátott linkeket, kreatívokat adhatsz, egy felületen kezelheted a jutalékok kifizetéseit, GYIK alérhetőséget biztosíthatsz.

Az affiliate marketing egy manapság nagyon mépszerű marketing csatorna, amely mindkét félnek win-win szituációt eredményez.

Az online számlázó programokkal könnyen tudsz számlákat kiállítani, webáruházaddal összekapcsolva, akár automatizálhatod is a számlakiállítások folyamatát.

A kintlévőségek kezelése is leegyszerűsíthető. Pl. automatikus előlegszámlák, fizetési értesítők, illetve fizetési felszólítások küldhetők ki velük.

Ha már a számlázásod az online térbe terelted, miért ne tennéd ezt meg a teljes könyveléseddel is? Nem kell könyvelőhöz járnod, a számláidat és a banki tételeidet is akár automatikusan fel tudják dolgozni az online könyvelési platformok.

Ma már akár teljesen online módon is nyithatsz bankszámlát. Az online bankolás, mobilappok használata a mindennapi pénzügyekhez teljes hétköznapi része az üzleti életnek,

Katt ide ---> Systeme.io

All-in One online marketing platform. Az első 2000 ügyfélig akár ingyen is használhatod!

Vélemény, hozzászólás?